FAKTA TRYCKTA STÅPÅSAR

QPACK kan erbjuda fyra olika typer av tryckta flexibla förpackningar: ståpåsar, standup pouch / Sidosömspåse med central sidsöm, sidegussetbag with central seal / Sidosömspåse med sidsöm på sidan, sidegussetbag with sealing on side / ståpåse med platt botten, flatbottom pouch, varav ståpåsen och ståpåsen med plattbotten är återförslutningsbara. Dessa är anpassade för alla sorters produkter och är livsmedels godkända. Våra förpackningar täcker små eller stora behov, livsmedel med lång hållbarhet / högre barriär egenskaper eller för snabbare konsumtion med lägre barriär egenskaper.

Påsarna finns i 28 gr – 5 kg och beroende på storlek. Dessa flexibla påsar lämpar sig väl att ha tryck på. Du får en stor exponeringsyta och kan med hjälp av trycket få en påse som sticker ut ur mängden. Se gärna vår video om hur du lyckas med din förpackning.

Våra olika påsar ger maximalt med reklam för produkten och ökar din försäljning på ett enkelt sätt. Du kan även få ståpåsen i den storlek du själv väljer, med en utskuren midja eller i egen form. Det går att sätta på en kork så förpackningen kan användas för vätska i alla storlekar, kallas då för S-pouch eller ståpåse för vätska.

De material/filmer som vi använder i tillverkningen är inkluderat papper, polyetylene, LDPE, LLDPE, Polyester, MPET, BOPP, MBOPP, CPP, Nylon med flera.

I vissa fall kan man inte använda en transparent påse att visa produkten då det behövs en syre/fukt barriär. Qpack har ståpåsar med aluminium folie som barriär, för exempelvis kaffe eller andra produkter som kräver detta.

Olika produkter har olika densitet, här kommer Qpack’s breda sortiment väl till pass, är det så att inte någon av våra standard storlekar passar för din produkt, kan vi anpassa påsen efter storleken på produkten, minimum är från 10.000 påsar.

Från 28 g och större mäts storleken i kaffe bönor. Som exempel: om vi vill fylla 250 gr pulver kan det behövas en 500 gr påse så var noga och beställ prover av oss och testa produkten i ståpåsen innan du beställer så du får rätt storlek.

Om det är en produkt som behöver lång livslängd är det viktigt att använda en ståpåse med foliebarriär, Som nummer två kommer icke metalliserade eller med fönster. Denna ståpåsen har en medium barriär och vi råder de kunder som vill visa sin produkt att välja denna variant. Papperspåsar med fönster har de lägsta barriär egenskaperna. Produkter som packas i dessa har den kortaste livslängden pga. av att fukt och syrebarriären är lägst. För Kraftpappers påsar med aluminium folie får du de högsta barriär egenskaperna mot fukt och syre. Dessa ståpåsar passar bra till att använda då lång livslängd på produkten behövs.

För vissa kunder som packar produkter som kaffe, te, kryddor, örter mm, krävs en påse med höga barriäregenskaper för att behålla aromerna. Här passar Qpack’s ståpåsar med folie utmärkt. Här har produkten lång livslängd och aromer behålls tack vare de höga barriär egenskaperna. När förpackningen öppnas finns alla aromer kvar som när det packades och väljer du att ståpåsen har en ZIPP kan den återförslutas och aromerna stannar kvar vilket det inte hade gjort i en påse utan ZIPP.

Visa dina produkter i en ståpåse. Det går att få europa hål så att din produkt kan hängas på ett spjut om det inte finns hyllor.